Monda | Soal Beach Resort

Elfstedenstad Workum

In de omgeving: 3km

Workum

 

Wie Workum zegt, zegt water. Met het IJsselmeer aan de ene en de Friese meren aan de andere kant, is er volop gelegenheid om van dat water te genieten. Zeilen, kitesurfen, windsurfen, kanoën, vissen, dobberen of gewoon zwemmen, het kan allemaal. De IJsselmeerkust is vooral populair onder kite- en windsurfers vanwege het ondiepe water. Neem les bij één van de kitescholen en scheer weg op je eigen board. Nog niet oud genoeg voor dit spectaculaire spel met wind en water? Geen nood: het strand is ook uitermate geschikt voor kleiner grut dat er op een afgebakend deel veilig kan spelen.

Even geen zin in varen, wandelen of fietsen? Met het toeristentreintje word je snel van de camping naar de stad gebracht. In Workum zelf is ook genoeg te doen. Lekker rondsnuffelen – ‘sneupen’ noemen de Friezen dat - in de vele verrassende winkeltjes, galeries en musea bijvoorbeeld. Of een ijsje halen of terrasje pakken.

En zit het weer even tegen, dan kun je zwemmen in zwembad De Rolpeal. Zo hoef je geen dag watersport te missen. Of je neemt de trein om een kijkje te nemen in andere Friese steden zoals Hindeloopen, Stavoren, IJlst, Sneek of Leeuwarden. Vergeet onderweg niet naar buiten te kijken, want je rijdt door Friesland in het kwadraat met prachtige meren, koeien in de wei en boeren aan het werk. Ook leuk: met de trein naar Hindeloopen of Stavoren en dan lopend over de IJsselmeerdijk terug naar Workum. De dijk deel je met de schapen die er grazen, dus pas op voor de keutels. Typisch Fries is ook het fierljeppen oftewel het polsstokverspringen. Deze spectaculaire sport is te bewonderen in het nabijgelegen It Heidenskip, ook wel ‘het fierljepdorp’ genoemd.

Kortom: er is voor jong en oud genoeg te doen in en rond Workum!

  • Natuur
  • activiteiten agenda
  • markten
  • musea
  • Zwembaden

Meer In de omgeving